Постови

Задатак из корњаче графике

Слика
ЗАДАТАК ИЗ КОРЊАЧЕ ГРАФИКЕ Прочитати испод слике текст задатка, покушати да на основу нацртаних координата, да напишете код (програм) који црта задату слику. ОВАЈ ЗАДАТАК НИЈЕ ОБАВЕЗАН!!! РАДЕ САМО УЧЕНИЦИ КОЈИ ЖЕЛЕ! ГОТОВЕ ЗАДАТКЕ ШАЉИТЕ НА емаил оног наставника који вам предаје информатику.

Видео 2 - лекција циклуси (понављања)

Слика
Видео лекција 2  -   циклуси (понављања) Од сада ћу објављивати видео лекције, а ви увек више можете прочитати на порталу петља - за ову лекцију:  https://petlja.org/biblioteka/r/lekcije/scratch-support/ponavljanje Ако видео овде не ради идите на линк:    https://youtu.be/vLkdoYwUH4g ПОГЛЕДАТИ ВИДЕО, НА КРАЈУ ЈЕ ДОМАЋИ ЗАДАТАК! https://petlja.org/biblioteka/r/lekcije/scratch-zbirka/ciklusi#id26 Домаће задатке шаљите као и до сада на емаил (имате упутство на почетној страни).  Поздрав децо и све најбоље од наставника.

Видео 1

Слика
Видео лекција за све оне који немају рачунаре код куће и не могу да инсталирају скреч.  Биће обрађена по једна лекција сваке недеље. Пишите и коментаришите како вам се свиђа овај начин рада. Ако видео овде не ради идите на линк:    https://youtu.be/3PmBEFh8ymM

Почетна

Добродошли на почетну страну сајта за ученике петог разреда у оквиру предмета Информатика и рачунарство. Учење на даљину је нова ствар за све и почећемо са темом Рачунарство - корњача графика. Сваког понедељка објављиваћу нову лекцију са портала petlja.org,  а такође и задатке за вежбање. Решења задатака (кодове програма, попуњене упитнике) послаћете на мој е-маil:  sedlan.boki415@gmail.com  са именом, презименом и ознаком разреда,  a ученици наставнице Милице на њен  е-маil: nastavnica.milica72@gmail.com .  Слободно коментаришите испод лекција, пишите електронском поштом, питајте ако нешто није јасно. Желим вам успешно учење. Срећно!

Лекција 1

Слика
Тема: Рачунарство - програмирање у  Скречу Корњача графика - основе Да можете да радите у програму Скреч од куће: Инсталирајте на рачунару програм Скреч 2. Кликом на линк:  https://scratch.mit.edu/download/scratch2   добијамо следећи екран: Прво преузмете фајл за Виндоуз - Adobe AIR и инсталирате га, а затим преузмете фајл за  Виндоуз - Скреч уређивач ван мреже и инсталирате га. Материјале за подршку није неопходно инсталирати, то је помоћ при коришћењу програма. Када завршите и покренете програм, наћи ћете се у познатом окружењу програма из рачунарске учионице у школи. Када сте све урадили можете почети са савладавањем лекција. Проучити дефиниције и примере лекције, погледати видео: Кликни на линк да би прочитао лекцију на порталу Петља: Корњача графика У видео прилогу имате урађен пример за цртање квадрата. Модификовањем тог програма урадите  Домаћи задатак: 1. Коришћењем корњача графике нацртај једнакостранични троугао дужине 100 корака (пази